26.3.2014. – Nikolić razgovarao sa predstavnicima kombinata Trepča

26.3.2014. – Nikolić razgovarao sa predstavnicima kombinata Trepča

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa predstavnicima “Rudarsko Metalurško Hemijskog kombinata Trepča”, koju je predvodio generalni direktor Jovan Dimkić, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Nikolić je istakao važnost Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji je potpisan sa američkim konzorcijumom NGP („New Generation Power”) i pružio punu podršku rukovodstvu kompanije Trepča da, zajedno sa američkim konzorcijumom NGP, nastavi saradnju u cilju potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu, pokretanja proizvodnje i nastavka nesmetanog rada kompanije.

Predstavnici kompanije Trepča istakli su problem pravnog statusa kompanije i spremnost da se ovaj problem prevaziđe zajednički sa konzorcijumom američke kompanije NGP.

Glavni cilj realizacije projekta je zaključivanje Ugovora o strateškom partnerstvu, kojim je predviđeno da država Srbija bude vlasnik 51 posto kompanije, a konzorcijum NGP bude vlasnik 49 posto kompanije Trepča.

Sastanku je prisustvovao i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, gospodin Milan Bačević, navedeno je u saopštenju.

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/nikolic-razgovarao-sa-predstavnicima-kombinata-trepca_473172.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*