3.4.2014. – Nikolić i Radmanović o 100. godišnjici Velikog rata

3.4.2014. – Nikolić i Radmanović o 100. godišnjici Velikog rata

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem o obeležavanju 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata.

Predsednik Nikolić je istakao da Srbija aktivno treba da učestvuje u manifestacijama povodom godišnjice početka Prvog svetskog rata i predstavi široj javnosti svoje viđenje istorijskih dešavanja, kako bi predupredila tendencije da se ponovo piše istorija i prekrajaju istorijske činjenice, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Član predsedništva BiH Nebojša Radmanović je naglasio značaj obeležavanja 100. godišnjice i podvukao da pokušaji povlačenja paralela sa dešavanjima tokom devedesetih jednostavno ne mogu da budu prihvaćeni od strane Srba u Federaciji, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o značaju saradnje dve zemlje radi stabilnosti i mira u regionu, kaže se u saopštenju.

Radmanović je izjavio da su odnosi BiH i Srbije vrlo važni i da ih zato u celini treba poboljšavati, te poručio “nastojaćemo da ubuduće sarađujemo što više i što bolje”.

“Mislimo da ima načina da se to popravlja”, optimista je Radmanović u izjavi za agenciju Tanjug i medije u Republici Srpskoj.

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/nikolic-i-radmanovic-o-100.-godisnjici-velikog-rata_475235.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*