28.6.2014, romea.cz – Slovački Opunomoćenik za romsku zajednicu će voditi sopstveni žurnal – nije li to nefer konkurencija?

28.6.2014, romea.cz – Slovački Opunomoćenik za romsku zajednicu će voditi sopstveni žurnal – nije li to nefer konkurencija?

Kancelarija Opunomoćenika slovačke vlade za romsku zajednicu (Úřad zmocněnce vlády SR pro romskou komunitu – ÚSVRK) će objavljivati sopstveni žurnal pod naslovom Romane Nevipena. Cilj ovog ‚časopisa je da se obezbedi više informacija opštinama i terenskim radnicima koji učestvuju u projektima za romsku zajednicu.

Novinski server Teraz.sk izveštava da je USVRK dobio 30.000 EUR za dizajn i objavljivanje žurnala iz programa subvencija Kancelarije slovačke vlade pod nazivom “Kultura nacionalnih manjina 2014”.

Za 2014. godinu je planirano deset izdanja magazina. Roman Čonka, glavni i odgovorni urednik postojećeg žurnala romske zajednice Romano nevo l’il, veruje da će ovaj novi časopis imati prednost nad drugima kao vladin projekat. Čonka takođe ističe da će novi magazin imati političku podršku, jer je Petr Pollak parlamentarac ispred OLaNO partije.

Izvor (engleski jezik): http://www.romea.cz/en/news/slovak-plenipotentiary-for-romani-community-to-run-own-journal-is-it-unfair-competition

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*