13.8.2014, Merosina – Projekat: Obrazovna inkluzija Roma

13.8.2014, Merosina – Projekat: Obrazovna inkluzija Roma

Opština Merošina u prošloj godini pored dva značajna projekta – Echange 3 i projekti LEDIB-a, dobila i uspešno realizuje projekat DILS/REF – obrazovna inkluzija Roma.

U ovom projektu Opština Merošina je aplicirala sa partnernima u projektu Osnovnom školom, Predškolskom ustanovom i Nevladinom romskom organizacijom ”Točak”. Vrednost projekta je 33.040 eura. Opšti cilj projekta je: Unapređivanje kapaciteta relevantnih lokalnim institucija, lokalne samouprave, predškolskih ustanova, osnovnih škola i organizacija civilnog društva za uspešno ukljičivanje i kvalitetno obrazovanje dece Romske nacionalnosti na nivou lokalnih zajednica. Nastavak realizacije projektnih aktivnosti je i u ovoj godini.

Opština Merošina vrlo često aplicira i kod nadležnih Ministarstava tako da je i prošle godine aplicirala kod Ministarstva rada i socijalne politike sa dva projekta i oba su odobrena i realizovana.

Projekat ”Briga o starima” u iznosu od 4.298.000,00 dinara i projekat ”Ostavljeni i zaboravljeni” u iznosu od 4.123.950,00 dinara, kao i kod Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja gde u svakom pozivu konkuriše za izradu odredjene projektno-tehničke dokumentacije.
Glavne aktivnosti u Opštini Merošina zbog aktuelne vremenske situacije na jugu Srbije su vezane za čišćenje snega na celoj teritoriji Opštine Merošina koja se odvija preko JP-Direkcije za izgradnju opštine Merošina.

http://www.merosina.org.rs/index.php/vesti/11-projekat-inkluzija-roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*