14.8.2014, Tanjug – Dačić razgovarao sa koordinatorkom UN

14.8.2014, Tanjug – Dačić razgovarao sa koordinatorkom UN

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Irenom Vojačkovom-Soljorano o daljem nastavku saradnje sa UN nakon Donatorske konferencije u Briselu.

Dačić je tokom razgovora istakao značaj implementacije dogovorenih programa i projekata za oporavak nakon poplava, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.
Takođe, ministar je naglasio da su i drugi segmenti saradnje sa UN ključni za društveni i ekonomski razvoj Srbije, posebno projekti čija realizacija doprinosi postizanju razvojnih ciljeva.

Šef srpske diplomatije izrazio je spremnost Srbije da zajednički sa UN formuliše osnovne principe narednog UN okvira za razvojnu pomoć – UNDAF u cilju rešavanja dugoročnih razvojnih pitanja značajnih za građane. U razgovoru je istaknut značaj regionalne saradnje u obnovi nakon poplava i izgradnji sistema prevencije, čime će se doprineti uspostavljanju zajedničkog sistema odbrane od prirodnih nepogoda i odgovora u kriznim situacijama, kaže su u saopštenju. Vojačkova-Soljorano informisala je ministra Dačića o koracima koje su UN preduzele nakon Donatorske konferencije za sanaciju, obnovu i izgradnju kuća za povratak raseljenih lica u Obrenovc.

Ona je podvukla spremnost UN da sarađuje sa Vladom Srbije u izradi nove Strategije održivog razvoja i formulisanju novog UN okvira za razvojnu pomoć.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA / OGNJEN STEVANOVIC

http://www.tanjug.rs/novosti/141176/dacic-razgovarao-sa-koordinatorkom-un.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*