16.8.2014, Politika – Projekti Smederevke za pomoć Romima

16.8.2014, Politika – Projekti Smederevke za pomoć Romima

Đulijeta Sulić je član lokalnog Saveta za poboljšanje položaja Roma i svojski se trudi da ih informiše, opismeni i obrazuje, uključi u zajednicu, nauči da koriste afirmativne mere.

Smederevo – Za Đulijetu Sulić, ambicioznu i upornu Romkinju iz Smedereva, ne postoje prepreke kada je u pitanju pomoć sunarodnicima. Ima 42 godine, samohrana je majka dvoje dece i kao svaka zaposlena žena pretrpana je obavezama. Ali ne žali se. Kaže da voli svoj posao i svoj narod. Ne čudi onda što je poslednjih sedam godina posvetila upravo Romima.

U Gradskoj upravi Smedereva najpre je bila koordinator za romska pitanja, a poslednje tri godine radi kao viši referent na poslovima praćenja i koordinacije problema Roma. Nesebično i predano, čak i mimo posla, radi za njihov bolji život i njihova prava. Ljuti je borac protiv diskriminacije, ali se ništa manje ne bori ni protiv siromaštva koje neminovno prati život ove nacionalne manjine. Svojski se trudi da ih informiše, opismeni i obrazuje, uključi u zajednicu, nauči da koriste afirmativne mere.

Olivera Milošević

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Projekti-Smederevke-za-pomoc-Romima.lt.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*