2.8.2014, Sve vesti – Dačić: Ne možemo da uvodimo sankcije većim i jačim od sebe

2.8.2014, Sve vesti – Dačić: Ne možemo da uvodimo sankcije većim i jačim od sebe

Svaka odluka se mora doneti, samo sve u svoje vreme, kaže ministar spoljnih poslova odgovarajući na pitanje da li će Beograd ostati na sadašnjoj poziciji da ne uvodi sankcije Rusiji.

Svaka odluka se mora doneti, samo sve u svoje vreme, kaže ministar spoljnih poslova odgovarajući na pitanje „Politike“ da li će Beograd ostati na sadašnjoj poziciji da ne uvodi sankcije Rusiji, čak i ukoliko bi takav stav doveo do zamrzavanja evropskih integracija Srbija ne može da sankcioniše veće i jače od sebe. Da ne bude kao pred Prvi i Drugi svetski rat, kad ispade – Srbija je kriva za sve. Mi ne smemo da učestvujemo u ovom ratu. A izgleda da je to nekome cilj, rekao je juče Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, odgovarajući na novinarsko pitanje da li Srbija menja stav prema ukrajinskoj krizi i približava se stavu Evropske unije koja je uvela sankcije Moskvi.

„Naravno, želimo da idemo ka Evropskoj uniji. Delikatnost naše pozicije je veoma jasna. Mi imamo ekonomski interes, nemamo alternativu tom ekonomskom interesu. Mi bismo mogli da razmišljamo o odustajanju od ’Južnog’ toka kada bismo imali alternativu, ali još nisam čuo da je neko ponudio alternativu”, poručio je Dačić na redovnom mesečnom susretu sa novinarima.

http://www.svevesti.com/a271249-da%C4%8Di%C4%87-ne-mo%C5%BEemo-da-uvodimo-sankcije-ve%C4%87im-i-ja%C4%8Dim-od-sebe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*