9.8.2014, Akter – Dačić: Dupli funkcioneri da daju ostavke

9.8.2014, Akter – Dačić: Dupli funkcioneri da daju ostavke

Nakon odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da svi funkcioneri koji obavljaju dve i više plaćenih funkcija daju ostavke, i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić naložio je da svi funkcioneri njegove stranke sa duplim funkcijama učine isto.

“Već sam naložio funkcionerima sa više plaćenih funkcija da podnesu ostavke”, rekao je Dačić za Danas na pitanje da li će slediti primer naprednjaka.

Upitan u kom roku će oni to morati da obave, Dačić je rekao: “Odmah”.

On je istakao da će Predsedništvo stranke kontrolisati da li su svi funkcioneri sa duplim funkcijama dali ostavke, dodavši da u ovom trenutku ne zna tačan broj onih koji imaju više od jedne plaćene funkcije.

Upitan da li to znači da će, recimo, potpredsednik SPS Dušan Bajatović morati da odustane od poslaničkog mandata, opredeljujući se za jednu od četiri funkcije koje trenutno obavlja, zarađujući više miliona dinara mesečno, Dačić je rekao: “Razgovaraćemo o svemu tome na Predsedništvu stranke krajem meseca.”

Glavni odbor SNS odlučio je na sednici početkom ove nedelje da nijedan član stranke ne može da ima dve plaćene funkcije, a oni koji trenutno obavljaju dve plaćene funkcije dužni su da do 15. septembra podnesu ostavke na jednu od njih, što će kontrolisati Izvršni odbor stranke.

http://akter.co.rs/25-politika/100068-dupli-funkcioneri-sps-da-podnesu-ostavke.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*