25.9.2014, NIAR – DONACIJA NAŠOJ TELEVIZIJI U OSNIVANJU

25.9.2014, NIAR – DONACIJA NAŠOJ TELEVIZIJI U OSNIVANJU

Zemun, 25.09, NIAR – Nedavno je našu redakciju posetila gospođa Ana Dalipovski, predsednica Centra za integraciju Roma u Hrvatskoj i EU poreklom iz Zagreba sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj kako bi se, obzirom da redovno prati naš rad na sajtu NIAR i preko radija Sara, informisala dokle smo stigli sa pripremama za osnivanje televizije Roma.

Obavestili smo je da smo trenutno u fazi prikupljanja političke i institucionalne podrške našoj inicijativi, kako iz Srbije, tako i iz EU i ostatka sveta i da smo u završnoj fazi priprema za obeležavanje 10. godina postojanja NIAR.

U to ime, gospođa Ana Dalipovski je donirala audio i tv mixer marke Panasonic za našu buduću televiziju čime je na simboličan način htela da da primer i svima drugima koji prepoznaju potrebu da Romi imaju svoje nezavisne medije.

Bajram Haliti, glavni i odgovorni urednik NIAR, primetno dirnut je zahvalio Ani Dalipovskoj  na ovoj donaciji koja će ostati trajno zabeležena u istoriji kao simboličan početak Televizije Roma.

Novinsko informativna agencija Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*