• 500 g luka |
Oljuštite luk i narežite na tanke kriške. Paprike operite, prorežite, očistite od peteljki i semena i narežite na rezance. Slaninu narežite na kockice i propržite na masti.
Umešajte meso isečeno na krupnije kocke i popržite ga sa svih strana. Dodajte luk, papriku i sitno seckani beli luk. Dinstajte na laganoj vatri. Alevu papriku razmutite u supi kojom ćete dolivati gulaš dok se dinsta.
Paradajz poparite vrelom vodom, oljuštite i isecite na kockice. Umešajte ga u gulaš posolite, pobiberite i dinstajte još 15 minuta. Razmutite brašno u malo vode i uz neprekidno mešanje dodajte gulašu. Kuvajte još par minuta dok se saft ne zgusne po vašem ukusu. napomena: pravi ciganski gulaš KUVA SE NA CIGANSKI NAČIN, U KOTLU NAD VATROM…
Zato je je dobra ideja za okupljanje društva na nekom pikniku.
Izvor: http://www.kuvarica.net/inter_romi/gulas.html
Priredila: Vladana Lilić |