18.10.2014, E-novine – Edi Rama, premijer Albanije: Beograd i Tirana ne mogu biti taoci utakmice

18.10.2014, E-novine – Edi Rama, premijer Albanije: Beograd i Tirana ne mogu biti taoci utakmice

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je za CNN da je spreman da ode u posetu Beogradu, da je poseta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati. Rama je ocenio da odnosi Beograda i Tirane ne mogu biti taoci jedne fudbalske utakmice, jer se, kako je naveo, ušlo u fazu pomirenja, preneli su prištinski mediji.

Na direktno pitanje: “Da li ćete ići u Beograd 22. oktobra”, Rama je rekao: “Da, otići ću”, preneli su prištinski mediji.

On je istakao da sada, kako je rekao “imamo fantastičnu šansu da idemo dalje, a sputani smo fudbalskom utakmicom”.

Prema njegovim rečima, incident na utakmici bio je žalostan događaj, a što je još tužnije nastavljen je posle toga na najvišem političkom nivou u Srbiji.

Na pitanje novinara CNN-a da li je njegov rođeni brat bio umešan u događaj sa dronom na utakmici Srbija-Albanija u Beogradu, Rama je rekao da to ne može biti ni njegov brat niti bilo ko od 45 prisutnih Albanaca pristiglih na utakmicu jer, kako je rekao “mi nismo slali navijače na utakmicu kako bi izbegli bilo kakav incident”.

“Dron je došao izvan stadiona, kako je moguće da je moj brat bio umešan. Ali, mi znamo kako to ide sa propagandom “hladnog rata” i kako to funkcioniše sa starom politikom na Balkanu”, rekao je Rama.

Rama je na kraju zaključio – “nemamo drugog puta, moramo da idemo dalje, a ne da ostanemo zarobljeni starom politikom koja nas je tako dugo držala taocima. Mislim da politika ne sme da bude vođena fudbalskom utakmicom”.

http://www.e-novine.com/region/region-tema/110912-Beograd-Tirana-mogu-biti-taoci-utakmice.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*