21.10.2014, Blic – Vučić: Budžet će biti na vreme

21.10.2014, Blic – Vučić: Budžet će biti na vreme

Vlada Srbije će sutra ili prekosutra usvojiti predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i proslediti ga Skupštini na usvajanje, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je dodao da će budžet biti spreman na vreme. 

Vučić: Mislim da osećaju promene u Srbiji i napredak kao i želju da napravimo povoljnije tle za dolazak nemačkih investitora

“Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju zemlje, kako bi 2015. godine imali privredni rast”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora sa nemačkim privrednicima.

On je istakao da i pripreme budžeta za 2015. godinu idu po planu i da će Srbija u 2015. imati budžet u skladu sa mogućnostima. Vučić je rekao da niko ne treba da brine i da će budžet za narednu, kao i prethodnih godina, biti pripremljen na vreme, te da ekonomski parametri važni za državu u prošlom i tekućem mesecu idu na bolje.

Budžet za narednu godinu, koji treba da bude usvojen do 1. novembra, i biće u skladu sa srpskim mogućnostima, rekao je premijer na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok.

“Ova i prošla vlada su jedine na vreme dostavljale i budžet i rebalanse budžeta, ranije smo imali rebalanse budžet u parlamentu 29. decembra, a usvajanje 30. decembra. Ne brinite, sve pripreme idu dobro”, rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija u prošlom i tekućem mesecu imala najbolju naplatu akciza na naftu i cigarete, bolju nego u istom periodu lane, što, prema njegovim rečima, znači da je borba protiv šverca cigareta počela da daje svoje rezultate.

I naplata PDV-a je bolja nego što se očekivalo, pa će će minus u kasi biti boljhi nego što se predviđalo, rekao je Vučić.

“Svi parametri važni za državu u septembru i prvoj polovini oktobra nam idu bolje, sve nam ide bolje”, rekao je premijer.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/504232/Vucic-Budzet-ce-biti-na-vreme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*