28.10.2014, Tanjug – Vučić: Blizu smo dogovora za Železaru Smederevo

28.10.2014, Tanjug – Vučić: Blizu smo dogovora za Železaru Smederevo

LONDON – Dogovor o Železari Smederevo je veoma blizu, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora u Londonu sa predsednikom kompanije “Esmark” Džimom Bušarom.

Javni poziv će biti objavljen za sedam-osam dana, a tender za 35 do 40 dana, rekao je za RTS Vučić, koji se nalazi u poseti Londonu, gde je razgovarao sa predstavnicima Esmarka o smederevskoj Železari.

“Mislim da smo imali veoma, kao što je “Esmark” rekao u saopštenju, plodotvorne razgovore i mislim da radnici “Železare” imaju razloga za zadovoljstvo”, rekao je Vučić.

Prema njegovoj oceni, razgovor sa Džimom Bušarom je za Srbiju najvažniji sastanak, iako je u Londonu razgovarao i sa Tonijem Blerom, Vilijamom Hejgom, Filipom Hamondom, Borisom Džonsonom.

Premijer Srbije je naglasio da će po povratku u Beograd vest preneti predstavnicima sindikata. Vučić je naveo da “Železara” danas proizvodi 380.000 tona čelika, a proizvodiće 2,2 miliona tona. U novcu, istakao je on, to je 320 miliona, a biće 1,4 milijardi. Vest o “Železari” dobra je i za radnike u Smederevu, ali i za celu Srbiju, naglasio je premijer.

http://www.tanjug.rs/novosti/151048/vucic–blizu-smo-dogovora-za-zelezaru-smederevo.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*