1.11.2014, Vesti-online – Ebola: biološko oružje protiv SAD?

1.11.2014, Vesti-online – Ebola: biološko oružje protiv SAD?

Španska vlada izrazila je zabrinutost da bi teroristi mogli da upotrebe virus ebole kao biološko oružje protiv Zapada, rekao je španski državi sekretar za bezbednost Fransisko Martinez u obraćanju parlamentu. On je dodao da se pažljivo prati komunikacija u takozvanim “čet sobama” u kojima se među džihadističkim grupama razgovara o takvim napadima.

Internet postalo bojno polje za “Islamsku državu”: Tamo se dogovaraju šta će sledeće uraditi…i razmatraju da upotrebe smrtonosnu ebolu kao sredstvo borbe

Prema njegovim rečima, ekstremisti povezani sa “Islamskom državom” razmatraju da upotrebe ebolu kao oružje protiv Zapada.
“To samo potvrđuje da je internet još jedno bojno polje za ‘Islamsku državu’ koja koristi sajber prostor za pretnje neprijatelju putem proganade, pripremu operacija, razmenu informacija, ideološku obuku, regrutovanje novih članica i obezbeđivanje finansija”, rekao je Martinez.
On je rekao da postoje mnogi primeri diskusije o mogućem biološkom ratu protiv Zapada, prenosi španska mreža RTVE.
Martinez je kao primer naveo razgovor na jednom džihadističkom forumu čija je tema bila “Upotreba ebole kao otrovnog oružja protiv SAD”.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/445623/Ebola–biolosko-oruzje-protiv-SAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*