2.11.2014, Sve vesti – Vulin: Socijalna davanja neće biti smanjena

2.11.2014, Sve vesti – Vulin: Socijalna davanja neće biti smanjena

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da socijalna davanja neće biti smanjena i da će Srbija nastaviti da brine o onima kojima je najteže u zemlji.

Vulin je, nakon što je u Kosovskoj Mitrovici otvorio novu zgradu Centra za socijalni rad, rekao da država Srbija vodi računa o svim svojim građanima i da ne misli da brigu umanji ili da sa njom prestane.

“Ministarstvo za rad je i u ovomrebalansu budžeta predvidelo potpuno istu količinu novca za sve socijalno ugrožene. Država Srbija štedi na svemu ali ne štedi na socijalnim davanjima, socijalna davanja se neće smanjiti i naše ulaganje u položaj onih kojima je najteže ni na koji način neće opasti,” poručio je Vulin.

On je kazao da je otvaranje nove zgrade Centra za socijalni rad u Mitrovici još jedna potvrda da je Srbija ovde da ostane, radi i vodi računa o onima kojima je najteže i koji su u stanju socijalne potrebe.

Vulin je apelovao na sve predstavnike lokalnih samouprava da kada rade rebalanse budžeta da vode računa da onima kojima je teško ne bude još teže.

“Mi ćemo nastaviti da vodimo politiku u tom pravcu, socijalna davanja neće biti smanjena, štedećemo na svemu ostalom ali onima kojima je najteže o njima ćemo nastaviti da brinemo upravo na ovaj način,” naglasio je Vulin.

Država je tu da radi, nije tu da ide, država je tu da poboljša položaj svih svojih građana, zaključio je Vulin, kom će večeras biti uručena i plaketa počasnog građanina Kosovske Mitrovice.

Mitrovacki Centar za socijalni rad vodi brigu o ukupno 540 porodica korisnika socijalne pomoći od kojih je prema podacima iz Centra 1000 osoba radno sposobno.

Direktor Centra za socijalni rad u Mitrovici Dejan Ðinović istakao je da se njihovi planovi zasnivaju na saradnji sa ostalim usanovama i institucijama u okviru lokalne zajednice sa ciljem poboljšanja kvaliteta usluga korisnika i drugih osetljivih socijalnih grupa.

“Sve to u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i politikom Republike Srbije kao jedinom državom koju mi ovde priznajemo i zahvaljujući kojoj opstajemo na ovim prostorima,” kazao je Ðinović.

Predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić izjavio je da zgrada ne bi mogla da bude završena bez podrške resornog ministarstva i ministra Vulina.

“Lokalna samouprava je takođe dala svoj doprinos u onoj meri koliko su nam finansije dozvolile, mi smo i direktno pomagali korinike centra za socijalni rad , verujemo da ćemo još više u budućnosti sarađivati i brinuti o kategoriji socijalno ugroženih lica,” kazao je Spirić.

Novootvorena zgrada Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici pokrivaće osim ove i opštine i opštine Zvečan, Peć, Klina, Istik i Orahovac.

http://www.svevesti.com/a275984-vulin-socijalna-davanja-ne%C4%87e-biti-smanjena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*