6.11.2014, Sve vesti – Šešelj privremeno pušten na slobodu

6.11.2014, Sve vesti – Šešelj privremeno pušten na slobodu

Sudsko veće Haškog tribunala donelo je odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, rekla je Tanjugu portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska.

Vlada Srbije juče je dostavila Haškom tribunalu uslovne garancije za puštanje Šešelja.

Krasić: SRS čeka predlog odluke, kontakt sa Šešeljem

Srpska radikalna stranka večeras nije mogla da komentariše odluku sudskog veća Haškog tribunala da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, jer čeka da dobije zvaničan predlog i da im se iz Sheveningena javi njihov lider.

Funkcioner SRS Zoran Krasić izjavio je Tanjugu da rukovodstvo stranke očekuje da će Šešelj u Hagu uskoro dobiti prevod na srpski te odluke i da će potom kontaktirati sa rukovodstvom radikala.

On je naveo i da SRS čeka da dobije zvaničan predlog odluke Hašskog tribunala sa francuskog jezika i dodao da, po dosadašnjim iskustvima, osim onog što se objavljuje postoji i aneks koji nije dostupan javnosti.

„Dok se ne čujemo sa Šešeljem i ne dobijemo predlog odluke, ne možemo da komentarišemo stav Haškog suda”, rekao je Krasić i dodao da će se tokom večeri radikali oglasiti tim povodom zvaničnim saopštenjem.

http://www.svevesti.com/a276208-%C5%A1e%C5%A1elj-privremeno-pu%C5%A1ten-na-slobodu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*