Albanija provocira Balkan  RAMA BRIŠE GRANICE I ANEKTIRA DELOVE SRBIJE, CRNE GORE, MAKEDONIJE I GRČKE

Albanija provocira Balkan RAMA BRIŠE GRANICE I ANEKTIRA DELOVE SRBIJE, CRNE GORE, MAKEDONIJE I GRČKE

Tirana – Albanski premijer Edi Rama je u svojoj novogodišnjoj poruci rekao da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak i da je u planu isti postupak kada su u pitanju Crna Gora, Makedonija i Grčka.

 

Do pre samo mesec dana su se svi ismevali sa izjavom Ramuša Haradinaja da se od 1. januara 2019 briše granica između Albanije I tkzv. Kosova. Ovo iz razloga što je jedno šta govori Ramuš Haradinaj koji u svetskim okvirima ne predstavlja ništa, osim svojim mentorima koji zajedno sa njim sanjaju samostalnu državu. Ali je nešto sasvim drugo kada se to realizuje u praksi i to dozvoli susedna međunarodno priznata Albanija.

 

To se u pravu zove aneksija i pre jednog veka bila je uvod u Veliki rat kada je Austrougarska anektirala Bosnu i Hercegovinu. Sledio je atentat u Sarajevu kao odgovor “mladobosanaca”, a potom I napad na Srbiju koji je označio početak 1. svetskog rata.

 

Poređenje današnje Albanije I ondašnje austrougarske carevine je poređenje buve i slona i to samo znači da Edi Rama govori uz blagoslov NATO-a čiji je Albanija član I SAD-a i Italije koji su direktni mentori Albanaca.

 

Ono što dodatno zabrinjava je činjenica da, dok je do sada samo Srbija bila moneta za potkusurivanje Albancima, sada se otvoreno pokazuju aspiracije na još dve NATO članice (Grčka i Crna Gora) kao i na Makedoniju gde je albanska manjina prisutna u velikom procentu.

 

logo_cir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*