Politički potres u albanskom korpusu: predsednik Albanije zaustavio imenovanje ministra inostranih poslova u Vladi Edija Rame  DRŽAVLJANIN SRBIJE MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA ALBANIJE?

Politički potres u albanskom korpusu: predsednik Albanije zaustavio imenovanje ministra inostranih poslova u Vladi Edija Rame DRŽAVLJANIN SRBIJE MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA ALBANIJE?

Tirana- Albanski predsednik Iljir Meta zatražio je danas parlamentarnu istragu o radu Uprave za bezbednost podataka u slučaju bezbednosne provere, Genta Čakaja, Albanca s Kosova. Čakaj koji je već sedam meseci zamenik ministra inostranih poslova Albanije, iako je rodom sa Kosova I Metohije I ima državljanstvo ove kvazi države, premijer Edi Rama je imenovao na mesto Ministra inostarnih poslova umesto smenjenog Ditmira Bušatija.

 

Šef albanske države odbio je ranije da potpiše postavljenje Čakaja na tu poziciju, s obrazloženjem da je mlad i neiskusan, kao i da je njegovo zalaganje za ideju Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom “opasna”, ali i da je bezbednosna provera u vezi s njim manjkava.

 

Stav albanskog predsednika potvrđuje ranije poznatu činjenicu da postoji veliki jaz između politike  Albanaca iz Albanije I onih koji su povezani sa Kosovom I Metohijom, odnosno onih koji poštuju suverenitet susednih država I drugih koji priželjkuju tuđe I ne prezaju ni od rata samo da do toga dođu.

 

logo_cir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*